Шахраї прикидаються священиками і сестрами в соціальних мережах, щоб виманити гроші у наївних українців. За схемою, до вас додаються в Facebook представники церкви (прототипи реальних людей) і починають з того, що це нова сторінка, а доступ до старої втрачено. Після кількох ознайомчих пропозицій зловмисники просять перерахувати гроші на нібито благодійні цілі.

Про це повідомляє Синод єпископів Української греко-католицької церкви.

Так, одним із постраждалих від витівок зловмисників став синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко, чию фейковую сторінку створили зловмисники.

"Слідом за багатьма іншими також і я став жертвою інформаційної атаки з шахрайськими цілями. Отже, сьогодні мої друзі повідомили мені, що хтось створив від мого імені сторінку в Фейсбуці та розсилає запити від мого імені і просить про засобах. Прошу всіх бути обережними і не вестися на провокації. Не знаю, як з цим боротися. Просто всіх повідомляю. Я ніколи не змінював свою сторінку і про будь-які зміни я повідомлю публічно. Також я ніколи ні у кого не просив грошей, ні висловлював будь-яких інших прохань", - заявив батько на своїй реальній Facebook-сторінці.

скріншот, Синод єпископів УГКЦ
скріншот, Синод єпископів УГКЦ

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також про фейкову сторінку дізналася черниця із Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії Філомена.

"Про фейк дізналась від друзів, які надіслали посилання і скріни із сторінкою та повідомленнями від мого імені, ніби-то я прошу гроші для хлопців в АТО. Близькі друзі одразу зрозуміли, що щось не те, однак знайомі — ні, готувались пересилати кошти. Що можу порадити у цій ситуації? Перш за все, написати пост на своїй сторінці повідомлення про те, що фейк. Також варто попросити у пості, щоб друзі натиснули кнопку "скарга", аби заблокувати. Тоді мені на електронку прийде повідомлення про скарги друзів і я підтверджую що це фейк", - зазначила сестра.

скріншот, Синод єпископів УГКЦ
скріншот, Синод єпископів УГКЦ

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, аферисти зламують сторінки в соцмережах, а потім від чужого імені просять допомоги у друзів.

Як повідомляв портал Знай.uа, клієнт Приватбанку розповів, як через невелике прострочення за кредитом зіткнувся з погрозами і судом.

Також портал Знай.uа писав, що у Харкові шахраї представляються співробітниками держструктур.