Звідки взялося цей свято

Почнемо з того, що стоматології насправді набагато більше років, ніж кожному з нас здається. Її витоки ведуть навіть не в Середні Віки, а в більш давні історичні пори. Хоча вже не використовують ті методи, але дана галузь завжди користувалася попитом клієнтів і популярністю тих, хто її вивчають. Стоматологи зараз займаються і самими хворими зубами і яснами, і нервами, і прикусом, і навіть проводять операції. Навряд чи ви жодного разу не були в стоматологічному кріслі, але якщо не були – вам дуже пощастило.

І найбільше на цю сферу вплинув звичайно винахід Джона Грінвуда стоматологічного бора. Це трапилося в 1790 році і лише в 1907 році ця машина стала електричною. Але ще важливим винаходом стали звичайна зубна щітка з синтетичними волокнами і тюбик для зубної пасти. День спочатку відзначали тільки в США, як національне свято. Але скоро ця традиція так поширилась, що сьогодні і ми будемо вітати всіх стоматологів з їх професійним святом. А для цього ми зібрали чудові вірші.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

Привітання смс

Белозубая улыбка,

Так приятна всем очам.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За неё благодарим мы,

Стоматолога – врача.

Неприятны процедуры,

Но прекрасен результат,

Заходите в процедурный

Кабинет, как просто так.

Мы желаем вам успеха,

Много счастья и тепла,

Жизни, полной света, смеха,

Благодарности, добра!

Поздравляю, врач зубной!

Ведь сегодня праздник твой.

Много радости и света!

Красоты тебе и лета!

Пломбы долго чтоб держались,

Никогда чтоб не ломались!

Откровений и любви,

В радости всегда живи!

Пусть толстеет кошелек,

Пусть идут клиенты,

И пускай судьба приносит

Только яркие моменты!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua нещодавно стало відомо, що в Україні вже є хворі коронавірусом. Українцям розповіли, які заходи будуть вживатися і як збираються госпіталізувати хворих цією страшною хворобою.

Також Знай.ua писав, на дворі березень і пора платити за зимовим рахунками, а за прострочення оплати за газ тепер потрібно буде сплатити ще більше. Українцям підготували штрафи за кожний день прострочення і розповіли, скільки доведеться платити.

Нагадаємо, цей місяць буде насичений православними святами, хоча найголовніше це те, що зараз триває Великий піст перед Пасхою, а значить є заборони на їжу, на справи і думки.