Сімейний лікар амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Святошинського району р. Києва Сергій Єлшанський у коментарі "Фактам" розповів, як відрізнити грип від коронавіруса. Так, за словами медика, головний симптом, за яким можна відрізнити смертельний коронавірус від звичайної застуди – це сухість у роті і кашель, який нагадує коклюш.

Сергій Єлшанський зазначив, що при високій температурі хворому складно відкашлятися, а лихоманка не знімається жарознижувальними ліками – препарати потрібно вводити внутрішньом'язово або внутрішньовенно. Лікар нагадаємо, що при грипі у хворого різко підскакує температура – часто до 40 градусів, а також з'являється сильна ломота в тілі. "Людині боляче дивитися на яскраве світло, чути гучні звуки. Це дратує і посилює головний біль, що виник через інтоксикацію організму", - каже сімейний лікар.

Коронавірус, фото ілюстративне // Getty Images
Коронавірус, фото ілюстративне // Getty Images

Він також підкреслив, що визначити коронавірус допоможе звичайне опитування пацієнта, його треба питати про те, де він був в останні два тижні. За словами Єлшанського, важливо дізнатися у хворого, чи був він у "заражених" країнах, таких як Китай, Італія чи Ізраїль. Також треба питати про контакти з людьми, які повернулися з зон ризику, де були зафіксовані випадки зараження коронавірусом. "Якщо відповідь позитивна, при наявності відповідних симптомів лікарі можуть запідозрити коронавірус", - говорить він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавірусу в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.