Міжнародний жіночий день

Цього дня – це всесвітній день жінок. У цей час відзначається не тільки день всіх жінок, але і особливо відзначають досягнення прекрасної статі в економіці, політиці, соціальній сфері, святкують минуле, сьогодення і майбутнє всіх жінок планети. Зараз Жіночий день вже не ставить на меті утвердження рівності. Однак деякі вважають, що вона часто все ще недостатньо реалізована. І все ж день вважають днем весни, краси жінок, їх ніжності і мудрості, а також це день прояву до них уваги, не дивлячись ні на її статус, ні на вік. Свято відзначає ООН, а в Україні – це національне свято, як і в кількох інших країнах.

Це свято також вважається святом для всіх жінок, які творили історію, адже вони були першопрохідцями у багатьох областях. Але все ж це в першу чергу день, коли чоловіки можуть порадувати ще раз своїх рідних, близьких і коханих жінок турботою та подарунками.

Народні прикмети на 8 березня

Православні свята:

  • День пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського.
  • Знайдення мощей блаженної Матрони Московської.
  • Святкування ікони Божої Матері Різдво Пресвятої Богородиці "Сокольська".

Полікарпів день

Святий Полікарп вважається учнем апостола Іоанна, а також єпископом Смирнським. Іноді його називали «вождем усієї Азії в християнстві». Найбільш відоме з збережених творів Полікарпа його «Послання до филип'ян», де він різними способами звеличує апостола Павла.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На Русі незаміжні дівчата прибирали сукні і сумували, що до цих пір не вийшли заміж. А все тому що потрібно було чекати до самого кінця весни, раз не зіграли весілля до Масляної. Але це мало впливало на дівчат, які все одно намагалися приворожити женихів і користувалися різними обрядами. Серед них був один обряд, коли дівчина чекала молодого місяця, а як тільки його побачить, повинна завертітися на правій п'яті і проговорити: «Молодий місяць, увивай біля мене женихів, як я увиваюсь близько тебе». Ще намагалися непомітно для оточуючих сміття вместив хату з вулиці, примовляючи: "Жену я в хату свою молодців, не злодіїв. Наїжджайте до мене женихи з чужих дворів"

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Іван, Климент, Кузьма, Михайло, Мойсей, Микола, Полікарп, Сергій, Федір.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що НБУ напередодні 8 березня повідомив українцям про закриття банків.

Раніше стало відомо, що експерт сказав, як міцний алкоголь може врятувати від коронавируса.

Також, Знай.ua повідомив що біля Верховної Ради хтось закопав останки людини.