Відомо, що українські трудові мігранти продовжують "підживлювати" грошима не тільки свої сім'ї, але й економіку країни. На даний момент приватні грошові перекази становлять більше 7% ВВП України. Про це повідомляє "Сегодня".

Банківські картки, pxhere

Так, загальний обсяг переказів з Польщі збільшився лише трохи. Різниця в сумах за 2018 і 2019 рік втричі менше, ніж було раніше. Всього в 2019 році з Польщі надійшло в Україну більше 4 мільярдів доларів.

А ось надходження грошей з Чехії зросли досить помітно. На даний момент за один квартал з цієї країни в Україну переводяться такі суми, як у 2015 році – за весь рік. Особливо помітно суми грошей з Чехії почали зростати з середини 2017 року. У минулому році обсяг надходжень із Чехії в Україну вперше перевищив 1 мільярд доларів.

А на третьому місці перебуває Росія. Хоча кількість грошових переказів йде на спад. Так, якщо ще в 2015 році з Росії українці отримували більше грошей, ніж навіть з Польщі, то тепер – приблизно стільки ж, скільки з Чехії, тобто близько 1 мільярда доларів на рік.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Банківська карта, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Володимир Зеленський хоче зробити в Україні рівень зарплат, як у Польщі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців зобов'яжуть платити новий податок за послуги банку.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні склали рейтинг найбільш затребуваних професій у 2020 році на внутрішньому ринку праці.