В Україні ввели тритижневий карантин через спалах коронавіруса в світі. Відповідне розпорядження Кабміну оголосили в середу, 11 березня.

У Міністерстві освіти уточнили, що карантин триватиме з 12 березня по 3 квітня і вводиться у всіх навчальних закладів незалежно від форми власності і сфери управління.

Карантин стосується дошкільних, шкільних, позашкільних, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, а також післядипломної освіти.

"Карантин триватиме три тижні - з 12 березня по 3 квітня 2020 року. Строки карантину можуть змінитися в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням і студентам забороняється відвідувати навчальні заклади", - зазначено в публікації.

Так, у Харкові вирішили не зупиняти навчальний процес. Про це повідомив мер міста Геннадій Кернес. Він заявив, що школи і дитсадки в місті не будуть закривати на карантин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

"Причина перша - за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворюваності на ГРВІ у школах. Причина друга - куди батькам подіти своїх дітей на час тритижневого карантину, абсолютно незрозуміло, і для багатьох з них це час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для дитини краще найближчим часом пересидіти вдома - керівництво шкіл не буде проти, необхідно лише написати відповідну заяву на ім'я керівника навчального закладу. І, до речі, скоро канікули - з 23-го по 29 березня", - зазначив він.

При цьому в школах введуть деякі обмеження, так і для середніх і старших класів буде скасована многокабинетная система, навчальний процес буде проходити в одному класі. Вранці діти будуть проходити медичний огляд.

В Тернополі вирішили не зупиняти роботу дитячих садків у найближчі два дні. З суботи, 14 березня до 3 квітня, дитячі садки в Тернополі також будуть на карантині.

У Черкасах ще не прийняли рішення про карантин. Директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг міськради Олег Стадник повідомив місцевим ЗМІ, що про можливість введення подібних заходів в Черкасах йому поки не відомо.

У Кропивницького та Луцьку відмовилися закривати школи у зв'язку із загальнонаціональним карантином.

У Сумах рішення щодо навчального процесу будуть приймати в четвер, 12 березня, у другій половині дня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальної пандемією.

Як повідомляв Знай. ua, відомий актор з Франції заспокоїв українців і знову заговорив про недоцільність карантину.

Також Знай. ua писав, що за коронавіруса не будуть працювати пункти пропуску і отмененят авіарейси.