Споживач помітив потенційне шахрайство українського виробника олії: хоча на товарі зазначено, що це суміш соняшникової та оливкової олій, останньої у складі всього п'ять відсотків.

Про це повідомляє Telegram-канал "Черный список", який публікує відгуки українців про споживчі товари.

До посту в Telegram також прикріплені фотографії олії під брендом Стожар від виробника "Шеф Олія".

"Коли купуєш соняшниково-оливкову олію, то очікуєш, що там є обидва інгредієнта приблизно в рівній мірі. Але ось #ШефОлія вважає, що 5% оливкової олії - вагома причина, щоб зробити свій товар на третину дорожчим. Уважно читайте склад, якщо вам не все одно, що купуєте", - йде мова у повідомленні.

Склад олії, фото Telegram
Склад олії, фото Telegram

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Варто зазначити, що з формальної точки зору виробник не вводить в оману споживачів, оскільки вся інформація вказана на етикетці. Однак покупці, скоріш за все, розраховують на вищий вміст оливкової олії за таку ціну.

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

Саме тому експерти радять завжди звертати увагу на склад продукту, який зазначено на упаковці - лише уважні споживачі зможуть уникнути обману.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Україні з'явилася хитра схема шахрайства з мобільним - лише одна смс: "На жалість тиснуть".

Як повідомляв портал "Знай.ua", ніколи не купуйте ці продукти у супермаркеті — топ-5 товарів, небезпечних для вашого здоров'я.

Також "Знай.ua" писав, що ціни на продукти в Україні переплюнули європейські: чому так дорожчає їжа.