В Україні почала діяти нова схема шахрайства. Так, людей, що продають свої речі на популярному сайті OLX, можуть кинути на гроші.

Про це розповіла користувачка соціальної мережі Facebook Наталія Каблюк на своїй особистій сторінці.

"Сьогодні стикнулась з ситуацією, щодо продажу автокрісла. Зателефонував чоловічок, попросив надіслати автокрісло його "племінниці" і заплатити тільки за доставку, а він усю суму (4500 грн) скине мені на картку", – написала дівчина.

шахрайські схеми
шахрайські схеми

Коли вона поставила запитання, чи не страшно покупцю надсилати стільки грошей без товару, то їй відповіли, що акаунт на OLX прив'язаний до її сторінки Facebook. Та, як зауважила Наталія, це не відповідає дійсності – на сайті оголошень лише її фото. Тоді дівчина зрозуміла, що зіштовхнулася з шахраями.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Я розуміла, що це розвод, пробила його номер через Get Contact – +380 (67) 977 83 89. Він був підписаний як Ростислав, хоча представився Володимиром, і стало очевидно, що це шахрай", – зазначила вона.

Перед тим, як скинути "покупцеві" номер картки, Наталія заблокувала інтернет-платежі. Через годину отримала дзвінок нібито від "менеджерки ПриватБанку з обслуговування клієнтів". Тоді ця "працівниця" попросила назвати CVV картки, чого справжній працівник банку ніколи не буде запитувати, точно так само, як і паролю від картки. Дівчина закликала українців бути обачними.

Маловідомий бізнес ЗЕКІВ - шахрайство на олх. Сьогодні стикнулась з ситуацією, щодо продажу автокрісла. Зателефонував...

Geplaatst door Natalia Kabliuk op Dinsdag 5 november 2019

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2020: "Багато снігу і безжальні морози до -20...".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.