Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів брифінг та анонсував підготовку другої хвилі евакуації українців з Китаю спільно з Мінінфраструктури. Наразі відомо про 41 українця, які знаходяться в охопленому коронавірусом Ухані і 10 з них готові евакуюватися вже зараз.

"Тим часом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів брифінг і на нього ніхто не напав. Жартуємо, новина не в цьому. Кулеба анонсував підготовку другої хвилі евакуації українців з Китаю спільно з Мінінфраструктури. На даний момент відомо про 41 українців, які знаходяться в Ухані. 10 з них готові евакуюватися зараз. Сам міністр запропонував звертатися в українське посольство в Китаї, де формуються списки "на виліт"", - йдеться у повідомленні телеграм каналу Klymenko Time.

Анастасія Зінченко, скріншот: instagram.com/nastyazinchenko
Анастасія Зінченко, скріншот: instagram.com/nastyazinchenko

Згадали і про Анастасії Зінченко, яка не змогла виїхати разом з собакою. Кулеба пообіцяв їй допомогти і висловив своє розуміння, оскільки він теж "собачник".

Повідомляється, що міністр запропонував наступний алгоритм. У зв'язку з тим, що влада дозволила виїзд за межу Уханя, відповідно Зінченко зможе відправитися в Пекін. На місці їй потрібно буде пройти всі процедури оформлення вихованця, і після цього у неї з'явиться шанс повернутися на батьківщину.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Скріншот: Телеграм / Klymenko Time
Скріншот: Телеграм / Klymenko Time

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше