13 березня Україна тимчасово закрила свої кордони для іноземних громадян через карантин. Однак незабаром повністю припиниться авіасполучення з іншим світом. Про це спікер парламенту Дмитро Разумков заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

Нове обмеження набуде чинності 17 березня. Єдиним транспортом, який зможе повертати українців на батьківщину будуть автомобілі або морське сполучення.

"Давайте будемо відвертими: в Україні зараз ситуація набагато краща ніж за кордоном. Але ми повинні зробити все, щоб максимально убезпечити і Україну, і українців від глобальної загрози, з якою зіткнувся світ", - сказав Разумков.

Дмитро Разумков, фото newsone.ua
Дмитро Разумков, фото newsone.ua

За його словами, Рада нацбезпеки і оборони (РНБО) вже підготувала список превентивних заходів, які будуть реалізовані у найкоротші терміни.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Також Разумков додав, що Верховна Рада збереться на позачергове засідання, де "будуть прийматися законопроекти, які необхідні сьогодні для забезпечення роботи різних установ".

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко прокоментував своє рішення про введення карантинних заходів в місті у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфекціоніст Ольга Голубовська заявила, що хвора коронавірусом 71-річна пенсіонерка у Житомирській області померла.

Також портал Знай.uа писав, що через пандемію коронавіруса і карантин Україна закриває кордон для іноземних громадян. Рішення набуде чинності через 48 годин.