Як відомо, наразі по всьому світі бушує смертельний коронавірус. А відтак, ряд іноземних експертів розповіли, чи можна підчепити смертельну інфекцію за допомогою смартфона, і чи взагалі потрібно його дезінфікувати.

Про це повідомляє видання Tjournal.

За словами фахівців, турбуватися про те, що смартфон може стати інкубатором коронавірусу, не варто, бо ймовірність цьому вкрай низька.

"Теоретично можливо, що вірус виживе на смартфоні. Якщо ви дістали його і хтось чхнув або кахикнув на нього, а потім ви взяли телефон в руки, ви можете підхопити інфекцію. Людям варто тримати свої смартфони біля себе, тоді ризик буде дуже низьким", - сказав глава управління інфекційних захворювань лікарні Brigham and Women Деніел Куріцкес.

коронавірус в Європі, фото: gettyimages
коронавірус в Європі, фото: gettyimages

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Водночас експерти не заперечують, що смартфони збирають мікроби, але і стверджують, що зазвичай це не призводить до захворювань. За словами мікробіолога Університету Південного Уельсу Емми Хейхёрст (Emma Hayhurst), дослідники, навпаки, намагаються уникнути масового страху забруднених телефонів:

"Коли ти здоровий, це не проблема. Зараз не потрібно постійно мити наші смартфони, якщо тільки ви не постійно контактуєте із зараженими коронавірусом. Тоді так, мийте смартфони весь час".

Нагадаємо, українцям "впарюють" маски від коронавіруса, які виготовлені ще при Януковичі.

Як повідомляв Знай.uа по всій країні заборонили цілуватися зі священиками, а також торкатися ікон.

Также Знай.uа писав, в Україні закриють тубдиспансери, а хворих відправлять на роботу? Медики дали відповідь.