В Україні зафіксували вже три випадки захворювання коронавірусів, але ще до цього уряд країни прийняв рішення ввести тритижневий карантин, який зачіпає в тому числі і місця масового скупчення людей.

У такій ситуації для віруючих важливим питанням стає - як саме в період карантину будуть працювати храми і церкви. Про це вже повідомили церкви різних конфесій.

Під час засідання постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА окремий пункт обговорення був присвячений саме парафіянам і тому, як їх убезпечити. Було прийнято два рішення: по-перше, масові богослужіння в столиці тимчасово будуть під забороною, а по-друге - на вході до закладів культу повинен проводитися контроль.

Представники Української греко-католицької церкви вже підтвердили, що будуть дотримуватися розпоряджень санітарних служб, державної та місцевої влади. Однак крім цього священики також будуть мотивувати літніх прихожан, а також батьків з маленькими дітьми залишатися в такій ситуації вдома.

А ось представники Православної церкви України вирішили не вводити обмеження на проведення регулярних богослужінь. Правда, для цього парафіянам і настоятелям помісних церков запропонували ряд дій, яких варто дотримуватися. Зокрема, в храмах ікони та інші святині будуть додатково дезінфікувати, а достатнім проявом шанування святинь буде поклоніння і уклін - без поцілунків.

А ось представники Української православної церкви підготували цілу юридичну довідку, зміст якої в тому, щоб донести - заборони на проведення масових богослужінь не було, а влада (як державна, так і місцева) тільки рекомендує посилити протиепідемічний контроль.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Чернівецькій області через коронавірус оголошено режим надзвичайної ситуації

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна закриває кордони через коронавірус, офіційна заява РНБО

Також Знай.ua писав, в Україні зафіксували першу смерть від коронавіруса