У п'ятницю, 13 березня, заступник міністра охорони здоров'я Андрій Семиволос на зустрічі з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій дав рекомендації по проведенню богослужінь на період карантину, який ввели у зв'язку з поширенням пандемії коронавіруса. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров'я.

Церква, pxhere

Рекомендації:

  • по можливості максимально обмежити проведення служіння, які передбачають наявність людей і по можливості проводити їх онлайн;
  • не прикладатися до ікон на період карантину;
  • дотримувати дистанцію мінімум 1,5-2 метри;
  • розмістити в храмах антисептичні засоби;
  • не вітатися за руки, не цілувати та не обіймати один одного;
  • закликати віруючих особливо пильно стежити за своїм здоров'ям і при появі перших симптомів респіраторних захворювань негайно звертатися до лікаря;
  • якщо віруючі повернулися з країни, де було виявлено COVID-19, закликати їх самоізолюватися на час інкубаційного періоду (протягом 14 днів).

"Хочу підкреслити, що введений в Україні з 12 березня по 3 квітня карантин з обмежувальних протиепідемічних заходів - це один з найдієвіших способів мінімізувати ризики розповсюдження на території держави коронавіруса COVID-19. Ці, перш за все, превентивні заходи, які приймаються зараз державою - це про нас, людей, і наше з вами життя і здоров'я! Саме тому звертаюся дотримуватися рекомендацій, наданих Міністерством, повністю узгоджені з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я по проведенню богослужінь на період карантину", - зазначив Семиволос.

Церква, pxhere

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Володимир Зеленський привітав вселенського патріарха Варфоломія з 80-річним ювілеєм і заявив про готовність зміцнювати відносини.

Як повідомляв портал "Знай.ua" з приміщення церкви невідома особа вкрала приблизно 20 000 гривень із скриньки для пожертв.

Також "Знай.ua" писав, як не нудьгувати і стати краще під час Великого посту.