Для українців, які можуть дозволити собі купувати американську валюту, і тих, хто зберігає екстрений запас під матрацом, з'явилися вельми тривожні новини. На валютному ринку експерти не очікують зміни напряму котирувань і прогнозують зростання курсу долара до 26,50 грн за один "зелений".

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

Провідний експерт Департаменту казначейства і фінансових установ "ОТП Банку" Євген Миюц заявив, що поки гривня девальвує поступово завдяки активній участі НБУ, який використовував всі доступні інструменти в торгах цього тижня. Зокрема, гасячи паніку, з вівторка по четвер включно Нацбанк продав понад 700 млн доларів, щоб задовольнити попит на валюту і не дати курсу відірватися ще більше.

Обмін валют, скріншот з відео
Обмін валют, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Торги наступного тижня будуть майже повністю залежати від бажання НБУ згладжувати валютні коливання. Тренд на ослаблення гривні, швидше за все, продовжуватиметься. Можливий коридор торгів - 26,10-26,50 грн/долар за умови участі регулятора", - додав Миюц.

Варто нагадати нашим читачам, що різкий стрибок курсу долара стався 10 березня після обвалу світових бірж, викликаних побоюваннями світової рецесії через епідемію коронавірусу. Нацбанк України продає валюту на міжбанківському ринку.

Нагадаємо, різкий стрибок курсу долара стався 10 березня після обвалу світових бірж, викликаних побоюваннями світової рецесії з-за епідемії коронавіруса. НБУ продає валюту на міжбанківському ринку, при цьому не змінюючи тренд, а лише згладжуючи надмірні коливання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, все літо на карантині і сотні тисяч загиблих: інфекціоніст озвучив лякаючий прогноз по коронавирусу.

Як повідомляв Знай.uа перенесення Євро-2020 через пандемію коронавіруса — офіційну заяву УЄФА.

Знай.uа писав, коронавірус дістався до віруючих українців, тепер тільки онлайн-служіння і ніяких обнімашек.