Як відомо, нещодавно коронавірус забрав життя 71-річної жінки з Житомирської області. Відтак, експерти розповіли, чи передбачені спеціальні заходи поховання жертв цієї інфекції та чи можна проводити церемонію.

Про це повідомляє "24 канал".

Відтак, за словами представниці КМДА Юлії Грамотної, особливих вимог поховання померлих від коронавірусу не передбачено. Щоправда, у зв'язку з карантином, слід пам'ятати, що масові заходи заборонені.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Це масовий захід, тому його треба проводити згідно з вимогами карантину. Адже коли ми посилюємо заходи безпеки, люди теж повинні їх дотримуватись. Поховання, воно повинне бути скромним. Це все прописано в загальних правилах. Скупчення понад 60 людей – може бути осередком поширення коронавірусу", - сказала вона.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Водночас заступник Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка Ігор Кузін заявив, що згідно з рекомендаціями ВООЗ, після смерті людини від коронавірусу передбачений розтин та посилена дезінфекція.

Коронавірус в Україні, фото: Інформатор
Коронавірус в Україні, фото: Інформатор

"Рекомендації є доволі загальними, не специфічними щодо коронавірусу, але вони прописують специфічні процеси дезінфекції після проведення аутопсія – судово-медичної процедури", - сказав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, накручують ціни на маски для коронавіруса - у МОЗ готують жорсткі покарання "спекулянтам".

Як повідомляв Знай.uа Європа - пекло коронавірусної пандемії, кількість інфікованих перевищила пікові дані Китаю.

Знай.uа писав, "Попісяйте на манту та коронавірус пройде"- Ігор Лесєв розніс в пух і прах "карантин Зеленського".