У понеділок, 16 березня, в заклади охорони здоров’я по всій Україні передадуть 10 млн медичних масок через пандемію коронавірусу. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram. На складах також у наявності апарати для штучної вентиляції легень та дихальні апарати.

Скріншот Шмигаля

За словами глави уряду, він особисто перевірив обласні медичні склади.

"10 мільйонів медичних масок завтра передаємо в заклади охорони здоров’я по всій Україні! Сьогодні особисто перевірив обласні медичні склади, спільно з головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшком. На складах порядок", - запевнив прем'єр.

За його словами, ситуація на складах наступна:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • Маски - 10 млн штук
  • Апарати для штучної вентиляції легень портативні - 69 шт.
  • Пульсоксиметри - 1350 од.
  • Дихальний апарат ручний силіконовий - 1180 од.
  • Насос інфузійний - 1330 од.
  • Концентратор кисневий - 34 од.

Шмигаль зауважив, що в України є попередні домовленості з міжнародними партнерами про поставки до країни мільйонів масок та необхідного обладнання.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Продовжуємо активно працювати з виробниками, постачальниками та продавцями масок та інших засобів індивідуального захисту з метою нормалізації ситуації в мережах аптек. Маємо попередні домовленості з міжнародними партнерами про поставки в Україну мільйонів масок та необхідного обладнання", - вказано у повідомленні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше