Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять мученика Євтропія Амасійського. Інші назви свята: "Євтропій", "День Євтропія", "Василина", "Зіновій".

Життя Євтропія проходило в 3-4 століттях. І він, і його брат були християнами. Але коли почалися гоніння на християн, їх заарештували. Імператор Максиміан наказав місцевому правителю Асклипіодоту мучити, а пізніше і стратити, прихильників християнської віри. Братів теж катували, хотіли, щоб вони відреклися від Христа, але вони були непохитні і не зрадили Господа. Тоді їх 3 березня 308 року на сході сонця розіп'яли.

Чого не можна робити 16 березня

Сьогодні не можна ходити в ліс, а якщо пішли, то ведіть себе тихо і дуже обережно, прислухайтеся. Тому що вважається, що сьогодні від зимової сплячки прокидається ведмідь і залишає свою барлогу. А цей звір дуже небезпечний.

Після заходу сонця заборонено давати або брати в борг хліб, сіль і гроші. Інакше борг просто не повернеться. А якщо ви взяли, то можете втратити гарне відношення оточуючих, або віддасте борг іншими більш важливими речами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Народні прикмети на 16 березня

Сміття після заходу сонця теж не можна викидати, бо так винесете з будинку достаток і благополуччя.

Та й взагалі після заходу сонця не можна виходити, тому що коли людина повернеться, з нею може зайти і темна сила. Якщо заборону доводилося порушити, то потрібно входити назад спиною і тричі перехреститися.

Приказки та прикмети:

  • Вітер за сонцем – до хорошої погоди.
  • Сонце в туман ховається – до дощу.
  • На заході сонце сідає в хмари – на наступний день буде погана погода.
  • Шпаки прилетіли, значить, урожай зерна буде хорошим.
  • Будуть теплі деньки, якщо 16 березня синиці весело щебечуть. І потрібно чекати заморозків, якщо цвірінькають сумно і протяжно.
  • Заспівали під вікном снігурі - буде тепло. Буде снігопад, якщо зграйка снігурів сяде на сніг.
  • Буде ясна погода, якщо ворони будуть купатися в снігу.
  • Скоро можна чекати льодохід, якщо у цей день прилетять плиски.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, накручують ціни на маски для коронавіруса - у МОЗ готують жорсткі покарання "спекулянтам".

Як повідомляв Знай.uа Європа - пекло коронавірусної пандемії, кількість інфікованих перевищила пікові дані Китаю.

Знай.uа писав, "Попісяйте на манту та коронавірус пройде"- Ігор Лесєв розніс в пух і прах "карантин Зеленського".