Три головні оператори мобільного зв'язку - Водафон, Лайфсел і Київстар - скасували українцям плату в роумінгу за дзвінки на гарячі лінії державних установ України, які надають інформацію про поширення коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"Ми дбаємо про кожного громадянина України, який у цей непростий час перебуває за межами нашої держави. Тому домовилися з трьома ключовими мобільними операторами України (Водафон, Лайфсел і Київстар) про безкоштовні дзвінки з роумінгу на номери державних гарячих ліній щодо поширення коронавірусу.

В спеціальній смс-розсилці громадяни України за кордоном також отримають інформацію щодо зворотнього зв’язку з органами державної влади (гарячі лінії МЗС, МОЗ, Урядового контактного центру та ін.) для оперативного вирішення нагальних питань.

Ми щиро вдячні мобільним операторам за цю надважливу взаємодію і розуміння!" - йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також мобільні оператори розіслали через SMS рекомендації і всередині країни.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

"У зв'язку з вірогідністю поширення COVID-19 МОЗ України рекомендує:

  • за можливості залишатися вдома;
  • мити/дезінфікувати руки і обмежити контакти;
  • у випадку поганого самопочуття – звернутися до лікаря.

Рекомендуємо утриматись від поїздок за кордон. Транспорт в середині країни працює в штатному режимі. Укрпошта доставляє пенсії та грошові виплати за звичайним графіком", - йдеться у розсилці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Доктор Комаровський зірвав вуаль з коронавірусу: запитання й відповіді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус перетворив київські ТРЦ на медпункти, - "міряють температуру і відправляють до лікарні".

Також "Знай.ua" писав, що Яценюка в масці екстрено привезли до лікарні "Борис".