У будь-якому віці жінки хочуть бачити свою шкіру сяючою і красивою. Для цього потрібно постійно за нею доглядати і підбирати відповідну косметику. В юному і зрілому віці проблеми зі шкірою будуть відрізнятися. Але постійним залишатиметься одне: вона завжди буде вимагати догляду. І в цій статті ви дізнаєтеся, як домогтися того, щоб шкіра виглядала ідеально в 20, 30, 40 і 50 років.

Загальні поради по догляду в будь-якому віці

  1. Слідкуйте за якістю сну. Стан шкіри безпосередньо залежить від того, чи здоровий сон у людини. Дотримання цього правила є обов'язковим для всіх, хто бажає якомога довше зберігати молодість шкіри.

    Хронічний недосип призводить до порушення гормонального балансу, що позначається на стані шкіри не кращим чином.

    Також за пару годин до сну не рекомендується пити рідину. У багатьох слов'янських жінок є звичка пити на ніч. Наслідком цього є ранкова набряклість і мішки під очима.

  2. Щоб зробити обличчя сяючим з рівним тоном, важливо використовувати косметичні продукти, призначені саме для вашого типу шкіри.

  3. Щоденний догляд за шкірою обличчя і тіла. Правильний догляд на регулярній основі допоможе забезпечити ідеальний стан шкіри. Вже з 14 років мамі слід привчати дитину стежити за шкірою, кожен день використовувати засоби для вмивання, щоб очистити шкіру. Після чого її необхідно зволожити. Всупереч поширеному міфу, зволоження потрібно будь-якого типу шкіри, а не тільки сухому.

    В молодості активний догляд за шкірою, підтримання її в зволоженому стані допоможуть запобігти появі ранніх зморшок. А якщо продовжувати доглядати і далі - то вдасться розгладити деякі зморшки і запобігти появі нових.

  4. Використовуйте засоби для денного і нічного догляду. Якщо на ранок краще підійдуть легкі зволожуючі гелі або креми, то вночі можна напитати її, використовуючи більш поживні засоби.

  5. Відвідуйте косметолога. Фахівець допоможе вам правильно підібрати професійний ефективний догляд під ваш тип шкіри з урахуванням індивідуальних особливостей. Також дійсно хороший косметолог допоможе глибше розібратися в причині виникнення деяких шкірних проблем. Багато з них необхідно вирішувати зсередини.

    Також в арсеналі сучасного косметолога безліч процедур для догляду, здатних зберігати шкіру молодою і ідеальною.

  6. Особливу увагу приділяйте тонкій шкірі навколо очей і губ. Саме в цих зонах в першу чергу з'являються зморшки, тому вони потребують дбайливого догляду.

  7. У вашому арсеналі завжди повинна бути косметика з SPF-захистом. Незалежно від віку шкіра на обличчі особливо потребує захисту від агресивного впливу ультрафіолетових променів. Саме нехтування SPF-захистом призводить до швидкого старіння шкіри.

  8. Раз чи два на тиждень необхідно скрабувати шкіру або використовувати пілінги. Такі засоби допоможуть позбутися верхнього ороговілого шару шкіри.

  9. Слідкуйте за здоров'ям організму. Ніяка дорога косметика по догляду за обличчям не допоможе в боротьбі за молодість шкіри, якщо ви нехтуєте здоров'ям власного організму. Рівна, чиста і доглянута шкіра - результат здорового способу життя, відмови від шкідливих звичок і вживання достатньої кількості води.

  10. Вкрай важливо ретельно змити макіяж перед сном.

Догляд за шкірою в 20 років

Догляд за шкірою обличчя у 20 років
Догляд за шкірою обличчя у 20 років, pinterest.ru

Якщо раніше шкірі потрібен був лише базовий догляд. То тепер пора серйозніше поставитися до підбору косметичних засобів. Зараз основна мета догляду: профілактика старіння. Щоб шкіра була красива і гладка, необхідно дотримуватися ряду правил.

Не забувайте вмиватися вечорами

У молодому віці суха шкіра зустрічається не так часто. А ось жирна або нормальна зі схильністю до жирності - досить поширене явище. І хоч з роками ця проблема піде, але в молодості це може доставляти масу незручностей. Жир на шкірі - ідеальне середовище для розмноження бактерій. Результатом цього є запалення шкіри і роздратування.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Пінка для вмивання допоможе не дати бактеріям розмножуватися і прибере пил, бруд і залишки жиру. Необхідно підбирати її під ваш тип шкіри.

Очищайте пори

Багато жінок стикаються з появою чорних крапок, які представляють собою пори, забиті жиром і брудом. І саме нехтування очищенням призводить до їх появи. Також пори починають розтягуватися, а шкіра стає схожа на апельсинову кірку.

Щотижня потрібно проводити глибоке очищення пір в домашніх умовах. У цьому допоможе спеціальна маска для очищення пор. Такий засіб можна купити в магазинах і приготувати вдома самостійно.

Використовуйте засоби з SPF-захистом

Ефектна засмагла шкіра - мрія багатьох дівчат. Але така краса дорого вам обійдеться в майбутньому. Звичка лежати влітку під палючими сонячними променями призведе до передчасного старіння шкіри. В результаті агресивного впливу ультрафіолету шкіра стає сухою, а колаген та еластин, необхідні для підтримки еластичності і здоров'я шкіри, пошкоджуються. Результат цього: втрата пружності і передчасне в'янення шкіри.

Якщо ви бажаєте досягти гарного шоколадного відтінку, то краще використовуйте автозагар.

Не забувайте про догляд за шкірою під очима

Шкіра навколо очей дуже тонка, вона майже не має під собою жирового прошарку. Саме цим пояснюється те, що вона старіє в першу чергу. Багато жінок до останнього моменту відкладають догляд за цією зоною. Але досвідчені косметологи відзначають, що оптимальний час для початку догляду за шкірою навколо очей - 18 років.

Для цього підберіть якісний зволожуючий крем. Якщо ви не впевнені, то зверніться до косметолога. Він підкаже, яким засобом краще користуватися. Також помітного ефекту вдасться досягти за допомогою компресу з зеленим чаєм і м'ятою. Для його приготування потрібно взяти 1-2 ч.л зеленого чаю і м'яти. Залити 500 мл гарячої води, і дати настоятися. В отриманий засіб занурте ватні диски, відіжміть і покладіть на очі на 15 хв.

Догляд за шкірою обличчя в 30 років

Догляд за шкірою обличчя у 30 років
Догляд за шкірою обличчя у 30 років, pinterest.ru

У такому віці жіночий організм переживає велику кількість стресу. Наслідки вагітності, народження дитини тощо відображаються на стані шкіри. Тому варто дотримуватися ряду рекомендацій.

Зверніть увагу на пігментацію

Нерівний тон шкіри - вірна ознака того, що шкіра ув'ядає, як у чоловіків, так і у жінок. З кожним роком пігментація буде все більш яскраво вираженою. Тому вкрай важливо намагатися підтримувати рівний тон шкіри, завдяки цьому зовнішній вигляд буде більш свіжим і молодим. У цьому допоможуть маски, креми, сироватки та інші косметичні засоби з відбілюючим ефектом.

Найоптимальніший варіант - похід до косметолога. Досвідчений фахівець допоможе підібрати засіб, який підійде саме вам.

З моменту появи пігментних плям на шкірі особливо важливо почати користуватися засобами з SPF-захистом. Ультрафіолет сприяє більш активному виробленню меланіну, що тільки посилює появу пігментації.

Уникайте засобів з етиловим спиртом

Спирт розчиняє і змиває шкірний жир. Тому в окремих випадках протирання спиртом можуть принести плоди. Наприклад, коли жиру занадто багато. За допомогою спирту вдасться видалити залишки шкірного сала і бактерії, які скупчилися в ньому бактерії і можуть привести до виникнення прищів.

Але з роками виділення шкірного сала помітно зменшується. Хоча воно необхідне для зволоження і захисту шкіри від впливу зовнішніх подразників. А косметичні засоби, що містять етиловий спирт, пошкоджують цей захисний бар'єр, роблячи шкіру вразливою і позбавленою вологи.

В якості альтернативи можна використовувати засоби з вмістом зеленого чаю, які мають відмінні заспокійливі властивості.

Почніть користуватися антивікової косметикою

Антивікова косметика часто містить в своєму складі вітамін А (ретинол). Науково доведено, що ретинол сприяє поліпшенню клітинного обміну, стимулює вироблення колагену, а також ефективний у боротьбі зі зморшками.

Але варто бути готовими до того, що засоби, у складі яких міститься вітамін А, можуть привести до подразнення шкіри і підвищення фоточутливості шкіри. З цієї причини використовувати їх рекомендується на ніч.

Не варто ризикувати. Зверніться до фахівця, який допоможе підібрати засіб з оптимальною для вас концентрацією вітаміну А. Також косметолог запропонує ефективні антивікові ліфтинг процедури. Наприклад, масаж, мезотерапію тощо.

Домашній догляд відмінно доповнять засоби з вмістом колагену і гіалуронової кислоти, які допоможуть напитати її. Також домашніми методами можна зберегти пружність шкіри. У цьому допоможе спеціальний масаж. Відео про те, як правильно робити масаж обличчя руками в домашніх умовах, ви з легкістю знайдете в відкритому доступі в Інтернеті.

Як доглядати за шкірою в 40 років

Догляд за шкірою обличчя у 40 років
Догляд за шкірою обличчя у 40 років, pinterest.ru

Віковій шкірі після 40 потрібен ретельний догляд і зволоження. Якщо ви доглядали за нею і раніше, то зробити її чистою, рівною і гладкою буде не так складно. Якщо ж до цього ви повністю нехтували всіма засобами для догляду, то навряд чи вдасться зробити диво без втручання косметолога.

Забезпечте шкірі інтенсивне зволоження

Як відомо, з віком вироблення шкірного сала значно зменшується. Це призводить до витончення захисного бар'єру. Шкірі стає все важче утримувати вологу. А недостатнє зволоження зрілої шкіри призводить до виникнення зморшок і тріщин. На цьому етапі саме зволоження має бути в пріоритеті догляду.

Виключіть умивання милом та іншими засобами, які сушать шкіру. Альтернативою послужить пінка з м'якою текстурою. Також рекомендується користуватися кремом, головна функція якого - максимальне зволоження.

Відвідуйте косметолога

Зараз представлено безліч процедур, здатних поліпшити стан шкіри, повернути колишню красу і здоров'я. Багато з них допоможуть відновити овал обличчя, який пливе з роками.

Також врахуйте поради косметолога щодо повсякденного догляду. Відвідуйте тільки дипломованих лікарів-косметологів.

Доглядайте за шкірою навколо очей

У 40 років при відсутності догляду зморшки в області очей стануть особливо помітні. Почніть використовувати креми з більш щільними текстурами, в складі яких містяться антиоксиданти і вітаміни.

Навіть якщо вам пощастило, і ви та сама щасливиця, яку обійшли стороною темні кола під очима і мімічні зморшки, не забувайте про догляд. Вікові зміни можуть прийти в один момент, і боротися з ними буде вкрай важко.

Догляд за шкірою в 50 років

Догляд за шкірою обличчя у 50 років
Догляд за шкірою обличчя у 50 років, pinterest.ru

Якщо в 20 років сяюче і доглянуте обличчя - дар природи, то в 50 - результат роботи над собою впродовж багатьох років. Після 50 років потрібно злегка скорегувати свій звичний догляд.

Використовуйте засоби з вмістом ретинолу

Якщо ви ще не почали користуватися засобами з вмістом ретинолу (вітаміну А), то пора почати робити це. Ретинол допомагає шкірі як можна довше залишатися здоровою і молодою. Але якщо ж у звичних засобах для догляду вже є цей компонент, то розгляньте варіант збільшення його концентрації

Доповніть догляд сироваткою з гіалуроновою кислотою

Гіалуронова кислота допомагає зберігати вологу в організмі. З роками її кількість зменшується, тому заповнити недолік допомагають подібні сироватки.

Також гіалуронова кислота задіяна в процесі регенерації клітин. І коли відбувається її недолік, шкіра не може ефективно відновлюватися. Що тягне за собою прискорення процесу старіння.

Регулярні маски з ліфтинг-ефектом

Косметологи рекомендують звернути увагу на альгінатні маски, які досить добре зарекомендували себе і вже щільно закріпилися на ринку. Є й інші альтернативи з ліфтинг-ефектом від перевірених брендів. Представлене велика кількість активних компонентів, завдяки чому буде нескладно підібрати засіб, який допоможе знову повернути пружність шкіри.

Зараз на ринку представлено безліч косметичних засобів і процедур, які допоможуть шкірі залишатися молодою як можна довше. І цією можливістю обов'язково потрібно користуватися.