В Україні досліджується 42 випадки підозри на зараження коронавірусом. Всього в країні, станом на 17 березня, зареєстровано 140 повідомлень про підозру на Covid-19. У МОЗ зазначили, що з початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на новий вірус. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я в офіційному Telegram-каналі "Коронавірус інфо".

"З початку поточного року в Центр громадського здоров'я надійшло 140 повідомлень про підозру на зараження коронавірусом. З них сім були підтверджені лабораторно (чотири — в Чернівецькій області, два — в Київській і один, летальний, — в Житомирській). Ще 89 - показали негативний результат. 42 випадки досліджуються", - йдеться в повідомленні.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Статистика зараження новим коронавірусом у світі:

  • Загальне число заражених – 185 041
  • Загиблих – 7 330
  • Вилікувалися – 80 236
  • Число заражених країн – 103

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, виступивши 17 березня у Верховній Раді, заявив, що у разі потреби влада готова до введення надзвичайного стану в країні у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

17 березня режим надзвичайної ситуації було введено у Чернівецькій і Житомирській областях, де виявили випадки зараження коронавірусом. Зараз в Україні є 7 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, один з них (у Житомирській області) виявився летальним.

Поширення коронавірусу на 17.03.2020
Поширення коронавірусу на 17.03.2020

Скріншот: Телеграм / Коронавірус інфо
Скріншот: Телеграм / Коронавірус інфо

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автобус з українцями застряг на німецько-польському кордоні через коронавірус. Додому не можуть потрапити 46 осіб — прикордонники не пропускають.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ. Як вберегти себе та своїх рідних від смертельної хвороби

Також "Знай.ua" писав, курці приречені? Які шанси захворіти на коронавірус у любителів цигарок. Оскільки COVID-19 - легеневе захворювання, у багатьох курців виникає питання щодо того, чи підвищується ризик захворіти. Медики дали вичерпну відповідь.