Оскільки COVID-19 - легеневе захворювання, у багатьох курців виникає питання щодо того, чи підвищується ризик захворіти. Медики підтвердили, що такі побоювання небезпідставні і ризик захворіти на коронавірус у курців в рази вище. Голова Ізраїльської медичної асоціації по боротьбі з курінням Яель Бар-Зеєв заявила, що курці опиняються в зоні ризику, в першу чергу.

Згідно зі словами Яель Бар-Зєєв, у курців ризик захворіти збільшується в 14 разів. Більш того, показник смертності від коронавірусу серед курців вищий. Особливо це стосується чоловіків.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

"Ось що ми вже знаємо: у невеликому дослідженні, в якому взяли участь близько 80 пацієнтів з коронавірусом, у курців було в 14 разів більше шансів захворіти серйозним захворюванням. У Китаї показники смертності вищий у чоловіків, ніж у жінок", - говорить медик. Аель Бар-Заєв

Пояснити це дуже просто, оскільки куріння часто супроводжується фоновими захворюваннями. Серед них, хронічною обструктивною хворобою легенів, хворобами серця та іншими, що в принципі підвищує ризик потрапляння в організм вірусів і швидкого їх розвитку в умовах ослабленого, не здорового організму.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

У цьому випадку фахівець радить намагатися палити менше, щоб не створювати додаткову небезпеку. Хоча й стверджує, що на цю мить існують тільки припущення, а серйозних досліджень поки не проводилося: "Це припущення зараз. Це не засноване на дослідженнях. Ми ще не знаємо, як працює ця хвороба".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автобус з українцями застряг на німецько-польському кордоні через коронавірус. Додому не можуть потрапити 46 осіб — прикордонники не пропускають.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ. Як вберегти себе та своїх рідних від смертельної хвороби

Також "Знай.ua" писав, у Чернівецькій області зафіксовано нові випадки зараження коронавірусом. В Україні підтвердили ще два випадки зараження небезпечною інфекцією