Нагадаємо нашим читачам, що український парламент, для запобігання спалаху коронавірусу covid-19 в Україні, прийняв новий закон. Відомо, що за порушення правил карантину громадян можуть оштрафувати на суму до 170 тисяч гривень.

Також відомо, що за даний законопроєкт проголосували 344 нардепа. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Карантин, скріншот: YouTube
Карантин, скріншот: YouTube

Згідно з даними уряду, за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями вводиться адмінштраф у розмірі 1-2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис. гривень), для посадових осіб - 2-10 тис. неоподатковуваних (34-170 тис. гривень).

Українців каратимуть за недотримання карантину, скріншот з сайту КМУ
Українців каратимуть за недотримання карантину, скріншот з сайту КМУ

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Закон також посилює кримінальну відповідальність за порушення норм, встановлених з метою попередження епідемічних та інших інфекційних захворювань, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань. Зокрема такий штраф піднімається зі 100 неоподатковуваних мінімумів до 1-3 тис. неоподатковуваних мінімумів (з 1,7 тис. гривень до 17-51 тис. гривень).

Покарання за подібне правопорушення, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, зберігається у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Петро Відважний і Юля в чорній масці — як депутати захищаються від коронавіруса в Раді.

Як повідомляв Знай.uа Кернес дав "зелене світло" метро у Харкові, незважаючи на заборону Зеленського - "я проти!".

Знай.uа писав, "Швиденько переможемо", - Настя Каменських заспокоїла українців важливою заявою про коронавірус.