В соціальних мережах поширюють повідомлення, нібито від вчених зі Стенфорда чи Тайваню, в яких розповідають про дивні способи діагностики і лікування коронавіруса. Так, в цих повідомленнях, зокрема, розповідають, що затримка дихання нібито допоможе визначити, чи є у вас коронавірус, а якщо пити багато води, то вона змиє вірус. Все це неправда, пише Business Insider після спілкування з медиками.

Затримка дихання

Зміст цього меседжу в тому, що якщо людина може затримати дихання на 10 секунд без кашлю або дискомфорту, то він може бути впевнений, що фіброзу в легенях немає, а значить коронавіруса у нього точно немає.

"Це неправда. Це може виявити наявність тривожності або пригніченого дихання", - сказав Джонс Лорен Рауч, медик з лікарні Antelope Valley Hospital в Лос-Анджелесі зі ступенем магістра епідеміології. Також, за його словами, фіброз – це не інфекція, а рубці в легенях. Таким чином, затримка дихання не має нічого спільного з діагностикою коронавіруса.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пити багато води

Інший міф, який поширюють в соцмережах, це поради пити багато води – теплій або з сіллю, це нібито допоможе вбити вірус. У повідомленнях йдеться, що рідини "змиють" вірус з ротової порожнини в шлунок, а вже там його вб'є кислота. Джонс Лорен Рауч запевнять, що це повна нісенітниця. "Кращий спосіб захисту від вірусу – це докладати зусилля, щоб взагалі не зіткнутися з ним. Тобто мити руки, дезінфікувати поверхні, уникати скупчення людей або осіб з симптомів хвороби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавірусу в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.