Народне свято, яке відзначають в цей день,називають Кононом Огородником. Справа в тому, що в православ'ї вшановують пам'ять Конона Мандонского. Його вважають покровителем врожаю і всіх городників, ще вірять, що він захищає як землеробів, так і посіви. Тому так і назвали. Ще його називали Оградником, Днем катыша або Градарем.

Обов'язково слід займатися сьогодні городом. Навіть якщо земля мерзла, йде дощ або гуде хуртовина. При будь-якій погоді це необхідно зробити, щоб всі посіви в цьому році були сильними і дали хороший врожай, а також, щоб задобрити святого. Ще замочують різні насіння для розсади. Зазвичай для овочів. Часто це капуста або помідори. Найчастіше їх потім використовують для парників, так як не завжди в цей час тепла погода, та і мороз ще може вдарити. А ще наші предки часто носили мішечки з насінням всю зиму на мотузочці, на якій висить натільний хрест.

Свята 18 березня, фото: pixabay
Свята 18 березня, фото: pixabay

Щоб замочити насіння часто використовують сік алое або каланхое. Ці домашні рослини допоможуть швидко прорости, наповнять вологою. Ваші рослини повинні простояти деякий час на холоді, краще тиждень, щоб було простіше взяти з них сік.

У цей день з самого ранку потрібно встати на світанку і три рази вмитися водою, в яку додали кілька крапель святий. Потім тричі осените себе хрестом і йдіть в город. Тоді урожай буде хорошим. Але щоб рік точно приніс хороший урожай використовували не тільки прикмети, але і більш звичайні способи – удобрювали землю гноєм.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа стало відомо, скільки людей в Україні зараз перевіряють на коронавірус. МОЗ оприлюднило свіжу статистику за хворим та іншим випадкам.

Також Знай.uа писав, 17 березня в Україні прийняли ряд законів, які стосуються короновіруса. Українцям розповіли, що буде, якщо не дотримуватися цих правил і на скільки більшими будуть штрафи.

Нагадаємо, в Італії не відстають від інших країн і вже знайшли «панацею», яка поки хоча і є експериментальним препаратом, але вже встигла дати позитивні результати на кількох важко хворих пацієнтів.