У понеділок, 16 березня, у 80-річної пенсіонерки міста Суми телефонні шахраї видурили всі її заощадження. Мова йде про суму у майже 30 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

Виявилося, зло зловмисники використовували відому шахрайську схему з "онуком", якого нібито збив автомобіль. На стаціонарний телефон пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік. Він представився лікарем та повідомив бабусі, що її онука нібито збив автомобіль. Бабусю "дожали" інформацією про те, що пацієнт з дуже тяжкими травмами перебуває на знеболювальних препаратах та потребує термінової операції.

Шахрайство, фото: youtube
Шахрайство, фото: youtube

Відповідно для того, щоб врятувати життя потерпілому необхідно 20 тисяч доларів. Після цього, вже сам "онук", схлипуючи в трубку, попросив бабусю, щоб та зібрала вдома всі наявні гроші і передала їх чоловікові, який скоро прийде. Довірлива пенсіонерка зробила все, що їй було наказано. Старенька дістала зі схованки заощадження, які збирала на "чорний день", а саме 1000 доларів і 1000 гривень.

Через кілька хвилин до пенсіонерки просто додому прийшов незнайомець і вона передала йому гроші. Лише після того, як справу було зроблено, пенсіонерка зателефонувала родичам, і в розмові зрозуміла, що її ошукали. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України і почала розшук злочинців.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

телефонні шахраї, скрін
телефонні шахраї, скрін

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше