Клієнт державного банку ПриватБанк розповів про те, як у нього з карти шахраї забрали передоплату і він не може навіть через банк повернути свої гроші. Відповідний відгук з'явився на сайті Мінфін.

"Замовили навушники, чоловік попросив невелику передоплату, пообіцявши скинути завтра(сьогодні) ввечері накладну. Вже пройшло 24 години, а накладної немає і продавець(шахрай) не відповідає. Написали йому з іншого аккаунта, поцікавилися продає, на що він відповів ТАК. Ось його картка: 5167490186737459 Lyakh Andrey Olegovich. Здався досить привітним молодим людиною, а виявився шахраєм. Якщо можливо повернути гроші, то повідомте будь ласка.", - повідомив клієнт банку.

В Приватбанку спробували пояснити, чому сталася ця ситуація і пояснили, що допомогти в даній ситуації клієнту може тільки правоохоронні органи.

"Нам дуже шкода, що Ви зіткнулися з такою ситуацією. Банк зацікавлений в тому, щоб оберігати своїх клієнтів від шахрайських дій, і завжди працює спільно з правоохоронними органами для розшуку і затримання зловмисників, які скоюють протиправні дії щодо клієнтів банку, але, на жаль, в описаній Вами ситуації банк обмежений у своїх можливостях. Розслідуванням випадків шахрайства, а також розшук та затримання злодіїв, згідно з законодавством, знаходяться за межами юрисдикції банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк в свою чергу завжди готовий допомогти цьому будь-яким необхідним чином", - розповіли в підтримці банку.

Відповідь Приватбанку, фото: скріншот Мінфін
Відповідь Приватбанку, фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк пояснив, коли можуть відмовити в страховці.

Як повідомляв Знай. ua, зловмисники знімають десятки тисяч c клієнтів Monobank, як вберегтися від шахраїв.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку зізналися, чому двічі списали гроші з карток.