Міжнародний день клієнта

Хоча клієнти були з того моменту, як люди почали торгувати або надавати послуги, але широкого поширення це поняття отримало пізніше. Це свято досить молодий, його вперше відзначили тільки в 2010 році. Спочатку ініціаторами стали підприємці Литви та Росії, але дуже швидко їх ініціатива розрослася у всьому світі і свято стало дуже популярним в різних країнах. Сьогодні День клієнта організовують виробники різних товарів і різні сфер послуг, щоб заохотити постійних клієнтів, так і привернути до себе нових. Але саме головне – бізнес може висловити подяку споживачам, що вони залишаються з ними. Часто роблять різні знижки, можуть підносити невеликі подарунки або сувеніри.

Свята 19 березня, фото: pixabay
Свята 19 березня, фото: pixabay

День рівноправності у Фінляндії (День Мінни Кант)

Це свято припадає на той же день, коли народилася письменниця і громадський діяч 19 століття Мінна Кант. Міністерство внутрішніх справ запропонувало відзначати цей день у 2003 році, а державним святом він став тільки у 2007-му. Писала Мінна шведською і фінською мовами, писала про жінок і для жінок, приділяла багато уваги тому, як несправедливо з ними поводяться. Саме завдяки їй жінки в 1906-му змогли отримати виборче право. Вони стали першими в Європі.

Свята 19 березня, фото: pixabay
Свята 19 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 3-тя Великого посту.
  • День пам'яті мучеників 42-х у Амморее: Костянтина, Аетия, Феофіла, Феодора, Мелиссена, Калліста, Васоя та інших з ними
  • Вшанування ікон Божої Матері "Ченстоховська", "Шестоковская", "Благодатне Небо".
  • Триває Великий піст.

Констянтинові кола

Для наших предків це був день, коли згадували про всі прикмети та вірування, пов'язані з колодязями. Тому навколо них витоптували кола на снігу. Робили це, щоб всередину колодязя не текла брудна вода, а першим це робив хлопчик, якого звали Костянтин. У нього ще й повинні були бути іменини. Кринична вода дуже цінувалася, тому не дивно, що до неї було таке ставлення. Ще вважали, що саме в цей день прилітає білий лелека, тому намагалися більше стежити за птахами.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua якщо ви думали, що в Україні карантин тільки на пару тижнів, то ви глибоко помиляєтеся. Українцям розповіли, чого дійсно варто чекати від коронавіруса і від карантину в цілому.

Також Знай.uа писав, українці наплювали на всі правила і закони, набивали маршрутки, навіть якщо їх виштовхували силою. Ні про які маски та ізоляції навіть мова не йшла, в мережу просочилися відео всього цього хаосу в країні.

Нагадаємо, «Голодні ігри» в Україні доведеться скасувати. Державна митна служба повідомила, що не допустить голоду, а українців не залишать без продуктів. Все будуть завозити в необхідних кількостях.