Медичні експерти з Китаю стверджують, що препарат " Авіган", який застосовують проти грипу, є "явно ефективним" для лікування коронавірусу.

Фавіпіравір - активний інгредієнт японського протигрипозного препарату під назвою Авіган, було випробувано на 340 пацієнтах із захворюванням-вбивцею в Китаї. Про це повідомляє DailyMail.

Пацієнти, які приймали фавіпіравір, швидше одужували і стан їхніх легенів був значно кращим порівняно з пацієнтами, яким не давали цей препарат.

Фавіпіравір, фото Getty Images
Фавіпіравір, фото Getty Images

Вважається, що цей компонент блокує розмноження вірусу в організмі. Дослідники з Гонконгу стверджують, що нададуть препарат безкоштовно, якщо дослідження покажуть, що він безпечний.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом із тим, деякі клінічні випробування дають привід припускати, що Авіган не буде корисний пацієнтам із більш важкою формою хвороби.

Як відомо, фавіпіравір – активна речовина, яка показала свою ефективність проти штамів грипу, жовтої лихоманки і деяких інших вірусних захворювань.

"Засіб проявив свою ефективність, без будь-яких явних побічних ефектів, допомагаючи одужати пацієнтам із коронавірусом. Він має високий ступінь безпеки і явно ефективний при лікуванні", – заявив напередодні на пресконференції представник Міністерства науки і технологій Китаю Чжан Сіньмінь.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Уточнюється, що у пацієнтів, які вживали цей препарат, одужання в середньому наступало через чотири дні, при цьому у дев'яти з десяти пацієнтів відзначалося поліпшення стану легенів.