Коронавірус нового типу поширюється по всьому світу швидкими темпами. Так, вже в Україні зафіксовано 2 летальних випадки від коронавіруса. Тим часом аналітики компанії Becar опублікували дослідження, присвячене епідемії коронавіруса, передає Telegram-канал.

Повідомляється, що новина про високий відсоток смертності відповідає дійсності лише частково.

У Скандинавії та Німеччини, що славиться своєю медициною, смертність склала тільки 0.2%, всі померлі - 70+, з хронічними захворюваннями. У Південній Кореї, яку спочатку називали "другим Китаєм", маючи зважаючи на катастрофічне поширення там вірусу - смертність склала лише 0.65%.

"В Китаї, де хвороба поширилася швидше за все (особливо в Ухани) - брудне повітря в мегаполісах, супутні захворювання легенів дуже поширені, що, мабуть, і стало причиною початку високої смертності", - сказано в повідомленні.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Ізраїльські лікарі стверджують, що в 84% випадків хвороба протікає легко, більшість людей до 60 років навіть не діагностують у себе цю хворобу, так як вона проходить або безсимптомно, або з симптомами звичайного ГРВІ (біль у горлі, сухий кашель, причому без запалення верхніх дихальних шляхів - симптоми тривають кілька днів).

Тим часом в Україні в цілях профілактики попередження розповсюдження смертельної пневмонії нового типу ввели карантин, зупинили навіть міжміські рейси і людей закликають самоізолюватися.

В Україні вже підтверджено 14 випадків зараження коронавірусом, 2 з яких закінчилися летальним результатом. До 3 квітня заборонена робота метро, а також міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Також міський транспорт працює з обмеженнями по перевезенню пасажирів – не більше 10 в маршрутках і не більше 20 в тролейбусах.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, весняний призов переноситься у зв'язку з карантинними заходами. Втім, точних термінів у відомстві не називають. Заклик відновлять після окремого розпорядження".

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

По місту Львову з сьогоднішнього дня до кінця карантину будуть їздити машини з гучномовцями, які інформуватимуть мешканців про ситуацію в місті, у зв'язку з пандемією коронавіруса. Таких машин буде шість – по одній в кожному районі міста.

У Львові госпіталізували 24 людини з підозрою на коронавірус. Вони недавно перебували за кордоном. Також, 9 осіб з підозрою на коронавірус госпіталізували в Івано-Франківській області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус вже в Києві, двоє інфікованих доставили в лікарню.

Як повідомляв Знай. ua, українцям розповіли, як зробити антисептик від коронавіруса будинку.

Також Знай. ua писав, що Атаманюк вказав на наслідки епідемії коронавіруса в Україні.