Православним церквам по всьому світу потрібно тимчасово припинити проводити богослужіння та інші обряди, щоб стримати поширення коронавірусу Covid-19.

Про це заявив Вселенський патріарх Варфоломій 19 березня. За його словами, заборона буде діяти до кінця місяця.

"Ми заявляємо про свою церковною резолюцію і мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій і обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими. Вселенський патріархат стежить за ситуацією з невідкладним почуттям відповідальності по відношенню до своїх вірян і всіх людей", – йдеться у заяві.

Патріарх Варфоломій, скріншот
Патріарх Варфоломій, скріншот

У той же час храми і монастирі продовжать проводити регулярні релігійні служби, але стороннім паломникам і відвідувачам вхід заборонять.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варфоломій зазначив, що він і духовенство будуть молитися за весь світ і "за його швидке звільнення від цього випробування".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус дістався до віруючих українців, тепер тільки онлайн-служіння.

Як повідомляв портал Знай.uа, український священик вирішив підсадити на ЗСЖ усі церкви.

Також портал Знай.uа писав, які існують молитви на зцілення від хвороб і немочі.