Український журналіст Денис Казанський звернув увагу на чутки, які поширюються в Україні у зв'язку з епідемією коронавірусу, а саме про вертольоти, які розпилюють дезінфікуючі хімічні речовини попри відсутність жодних тому доказів. Автора допису також зацікавила природа таких чуток.

Пост про це Казанський розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"В Україні зараз ходить страшилка про те, що нібито над містами ночами літають вертольоти і розпилюють якусь суміш від коронавіруса. Теж саме було в 2009 році, коли всі боялися свинячого грипу. А в Росії зараз популярна інша страшилка - переповідають історію про те, як люди в костюмах хімзахисту ходять по квартирах, присипляють господарів газом і обкрадають", - розповідає журналіст про деталі оповідок.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

"У 2008 році, в дні кризи, ще ходила байка про те, як бандити зупиняють маршрутки, заходять в салони і змушують всіх пасажирів знімати золото (напевно вона теж зараз повернеться). А на Донбасі була в ходу своя локальна вірусна страшилка про вибух цистерни з ртуттю на заводі в Горлівці. Цей панічний слух, подібно пандемії, спалахував раз на кілька років, і особливо вразливі громадяни щоразу кидалися пити йод.

У 2014 році ця любов народу до панічних страшилкам наклалися на політичну ситуацію, і тоді одна за іншою почали виникати історії про автобуси з Правим сектором, американськими найманцями з “Black Water” і т. д.", - згадує Казанський інші випадки паніки.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також журналіст запропонував підписникам висловитися, чому ці страшилки такі популярні. Користувачка Facebook Юлія Родченко стверджує, що "читала, що подібні страшилки - це форма епосу, які виконують консолідуючу роль. "Однією бідою, одним страхом пов'язані" - це допомагає деяким людям простіше переживати власні проблеми, як знеболювальне".

Хоча Казанський припустив, що такі панічні повідомлення є суто пострадянською реальністю, багато хто з його читачів встиг запевнити, що у світі спостерігаються подібні явища.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Разумков здав тест на коронавірус, ЗМІ оприлюднили попередні результати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Італія вимирає від коронавірусу: смертей стало більше, ніж в Китаї.

Також "Знай.ua" писав, що лікар наклав на себе руки, коли дізнався, що заразився коронавірусом.