До китайського міста Гуанчжоу вилетів український літак, який має забрати медичний вантаж, який сприятиме боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 і допоможе у лікуванні хворих.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі народний депутат Андрій Мотовиловець, який летітиме на цьому борті для оформлення необхідних документів.

"Військовий вантажний літак ІЛ 76 незабаром злітає з аеропорту Бориспіль у Гуанчжоу, в Китай. Об 11.00 у суботу борт прийме медичний вантаж: лабораторні та експрес тести на коронавірус, медичні маски, апарати вентиляції легенів та багато іншого. Я маю честь супроводжувати цей політ, щоб оформити документи та вантаж.

Я дуже вдячний за величезну роботу, яка зробила можливою цю передачу цінного вантажу Україні, представникам бізнес-спільноти, Офісу Президента та усім міністерствам, які брали участь у організації", - написав нардеп.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також повідомляється, що наступного тижня до Китаю полетить ще один такий літак.

Медичні товари, які має забрати український борт, надзвичайно важливі в умовах пандемії коронавірусу COVID-19. Окрім дефіцитних масок та тестів на коронавірус, особливу цінність являють апарати для штучної вентиляції легень, нестача яких дуже негативно позначається на шансах пацієнтів на виживання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Разумков здав тест на коронавірус, ЗМІ оприлюднили попередні результати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Італія вимирає від коронавірусу: смертей стало більше, ніж в Китаї.

Також "Знай.ua" писав, що лікар наклав на себе руки, коли дізнався, що заразився коронавірусом.