Як відомо, наразі по всьому світі буйствує смертельний коронавірус, і Польща, як і багато країн світу, запровадила карантин через загрозу поширення цієї інфекції. Відтак, український студент польського ВНЗ Максим Буяновський, родом з Вінницької області, розповів, які заходи запроваджують у сусідній країні, щоб уникнути зараження.

Про це пише видання "Сьогодні".

За словами студента, карантин в Польщі спочатку оголосили на два тижні, але потім продовжили ще на сім днів. У перші дні люди масово розкуповували продукти в магазинах, але наразі цього вони вже не роблять.

Максим Буяновський

"У перші дні карантину через коронавірус всі масово вирушили до магазинів. Були дуже великі черги. Щоб дійти до каси, потрібно було стояти близько години. Люди купували абсолютно все. Магазини стали практично порожніми. Також з самого початку в людей з'явилася недовіра один до одного. Кожен дивиться підозріло і якщо ти, наприклад, почав кашляти, тебе будуть обходити десятою дорогою", – каже молодик.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Водночас, за словами студента, наразі в країні вулиці пустують, а рух транспорту під час карантину обмежений.

"На вулицях взагалі нікого немає. Коли людина просто йде по вулиці, її може зупинити поліція і запитати, чому ти гуляєш. Повинна бути причина: ти йдеш на роботу або в магазин за продуктами. Також поїзди вже не ходять. Всі сполучення: між областями, містами і селами – заборонили. Транспорт не ходить. У місті я теж крім машин за останній тиждень нічого не бачив", – зізнається українець.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Також, як каже мешканець України, незважаючи на всі вжиті заходи, коронавірус в Польщі поширюється дуже швидко, щоправда, ніхто не ходить в масках.

"На початку карантину в країні було лише 20 заражених. Зараз, через тиждень, їх кількість сягнула 325 осіб. З них п'ятеро загинули. Водночас у масках на вулицях практично ніхто не ходить. За весь час я бачив одну людину в масці, і то це був українець", – сказав Максим.

Також Максим уточнив, що тільки половина українських студентів повернулися з Польщі додому, бо інша частина не хоче бути на самоізоляції два тижні.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленського, Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.