Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) зробив офіційне оголошення про те, що в Україну 22 березня літаком прибуде партія тестів для визначення коронавирусной інфекції COVID-19. Про це повідомляється на офіційному сайті Моз, так і на сторінці відомства в Facebook.

Наголошується, що будуть доставлені обидва види тестів: тести для ПЛР (золотий стандарт діагностики) і тести експрес-діагностики.

У відомстві наголосили на тому, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров'я дл "санітарної сортування". Необхідно буде провести два тести - на грип і коронавірус. Такі заходи необхідні для того, щоб лікарі визначили, який алгоритм застосовувати для лікування хворих. Якщо підтверджується грип - пацієнта лікують відповідно. Якщо експрес-тест на COVID-19 дає позитивний результат, лікарі зобов'язані здати образі для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту ПЛР. І тільки після надходження результатів ПЛР - тесту діагноз "Коронавірус" може вважатися офіційно підтвердженим.

Коронавірус - картинка з відкритих джерел


Зазначимо, що у випадку, коли обидва тести негативні– і на грип, і експрес-тест на коронавірус, – то в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно повинен дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

Також додамо, що в регіонах лабораторії вже кожен день проводять тести ПЛР. Додатково до цих ПЛР-тестів на цьому тижні в Україні з'являться ще 11 апаратів для ПЛР-діагностики. Це розширить кількість точок в країні для діагностики захворювання коронавірусом.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що заступник міністра охорони здоров'я Андрій Семиволос дав рекомендації по проведенню богослужінь на період карантину, який ввели у зв'язку з поширенням коронавіруса.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Ватикані, який століттями підтримував віруючих у важкі й радісні хвилини, прийняли рішення відпустити гріхи".

Також "Знай.uа" писав, що Мінохоронздоров'я рекомендувало Церквам і релігійним організаціям по-можливості проводити Богослужіння в онлайн-режимі.