В Україну доправили літаком з Китаю тести на коронавірус, який почав активно косити українців. Про це повідомили в ОП. Військовий борт доправив в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) і 250 тис. тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлені медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати ШВЛ та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Тести на коронавірус, фото сайт Президента
Тести на коронавірус, фото сайт Президента

Раніше адвокат Євгенія Закревська заявила, що на борту літака є лише "набагато менш точні" експрес-тести і нібито немає лабораторних тестів.

Все це вже в понеділок почне надходити у лабораторії кожного регіону України. Після завершення дезінфекційних заходів санітарними службами літак почнуть розвантажувати.

Тести на коронавірус, фото сайт Президента
Тести на коронавірус, фото сайт Президента

Популярні новини зараз
США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Експрес-тести, а також медичні маски спрямовуватимуться для першочергових потреб медиків, військовослужбовців, працівників поліції, Держприкордонслужби та інших.

Тести на коронавірус, фото сайт Президента
Тести на коронавірус, фото сайт Президента

За словами Арсена Авакова, з самого ранку Нацгвардія у супроводі медиків почне доставку тестів по областях. І вже до вечора понеділка достатню кількість повинна бути у всіх областях України.

Це перша партія медичного вантажу з Китаю. Цього тижня заплановано ще декілька рейсів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Зеленський похвалився "непотрібними" тестами на коронавірус, що прямують до України - "Взагалі немає сенсу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", лікар привезла коронавірус з Іспанії і рознесла його медичним працівникам.

Також "Знай.ua" писав, що Юрій Романенко розкритикував українців, які не дотримуються карантину.