Українці, які "застрягли" в Домініканській Республіці через пандемію коронавірусної інфекції та карантин в Україні, який призвів до скасування авіаційних рейсів, записали відеозвернення до Володимира Зеленського з вимогою прислати за ними президентський борт.

Відповідне відео було розміщене в соціальній мережі Instagram.

На записі молоді жінка та чоловік, одягнені у вишиванки, розповідають, що у Домініканській Республіці опинилося 129 українських туристів, які прагнуть повернутися додому.

"Звертаюся до президента Володимиру Зеленському, ми вимагаємо евакуації, ми вимагаємо відправити за нами президентський борт", - йде мова на записі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тон відео досить жорсткий, українці саме вимагають забрати їх в Україну, а не просять.

Пара розкритикувала дії Зеленського, який відправив свій президентський борт в Австрію, з якої лише дві години польоту до Львова (у Відні знаходиться хаб для евакуації українців).

Також туристи подякували українському консулу та послу, які постійно тримають зв'язок з громадянами України в Домініканській Республіці. Однак, як зазначили автори запису, дипломатичні представники не володіють достатньою інформацією та ресурсами, щоб допомогти їм.

У соціальних мережах неоднозначно сприйняли тон відеозвернення.

"А літаючу тарілку за вами не відправити?))) коли ви туди полетіли", - запитав у авторів відео один з користувачів.

"Я думаю в такій ситуації просити, а не вимагати треба", - написав інший коментатор.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський похвалився "непотрібними" тестами на коронавірус, що прямують до України - "Взагалі немає сенсу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус атакував Україну ще в січні 2020 - "Саме із західних областей".

Також "Знай.ua" писав, що Китай приховав кількість інфікованих коронавірусом, скільки людей стали носіями.