У Китайській Народній Республіці було виявлено понад 43 тисячі безсимптомних носіїв коронавірусу SARS-CoV-2, який є збудником коронавірусної хвороби COVID-19. Ці випадки не були внесені в офіційну статистику щодо захворюваності.

Про це повідомляє видання South China Morning Post.

З лютого цього року Китай змінив свій підхід до статистичного аналізу захворювання. Люди, в яких тест на коронавірус виявився позитивним, але які не демонстрували симптомів захворювання, перестали вносити у реєстр, але все одно розміщували на карантині.

Таким чином, біля третини усіх виявлених випадків коронавірусної хвороби в Китаї мали так звану "безсимптомну" форму.

Коронавірус, кадр з відео
Коронавірус, кадр з відео

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ця ситуація створює особливі складнощі у боротьбі з поширенням інфекції, оскільки досі не до кінця зрозуміло, яку роль в її поширенні відіграють безсимптомні носії.

В більшості інших країн світу такої проблеми зі статистикою не спостерігається. Хоча у офіційні списки вносять всі випадки позитивного тестування на коронавірус, люди без симптомів, крім медичних працівників, зазвичай не тестуються.

Виключенням може бути названа Південна Корея, яка вдалася до широкого тестування населення. Саме тому там виявлено особливо велику кількість безсимптомних випадків, а статистика смертності виявляється відносно низькою.

Спеціалісти зазначають, що масове тестування населення може бути одним з найбільш ефективних способів локалізації розповсюдження коронавірусної інфекції, і тому підхід у перевірці тих, хто контактував з хворим може рекомендуватися іншим країнам.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше відразу 8 українців видужали після інфікування коронавірусом, перші деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.

Також "Знай.ua" писав, що кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.