Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у міністерстві вимагатимуть, аби усім померлим від пневмонії робили обов'язковий розтин, щоб дізнатися, чи був у них вірус Sars CoV 2, що породжує хворобу COVID 19 і вражає легені.

Про таке він заявив під час брифінгу в МОЗ.

"Особисто мною дано завдання підготувати зараз наказ Міністерства охорони здоров’я для того, щоб усі випадки, коли сьогодні або в попередній період померли з діагнозом "пневмонія", щоб були забрані зразки секційного матеріалу для проведення дослідження на наявність коронавірусної хвороби", - сказав міністр.

Коронавірус з Китаю, фото ЗІК
Коронавірус з Китаю, фото ЗІК

Окрім цього, він додав, що будуть у МОЗ будуть відслідковувати усі випадки пневмонії, аби вберегти українців від коронавірусу.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Ми будемо відслідковувати всі випадки пневмонії для того, щоб не пропустити або мати картину нашої системи – як вона виявляє випадки, як вона лікує – і ми будемо мати ретроспективний аналіз усіх випадків, у тому числі й коронавірусної хвороби, щоб розуміти, як система охорони здоров’я спрацювала на початку розвитку хвороби", - підкреслив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський похвалився "непотрібними" тестами на коронавірус, що прямують до України - "Взагалі немає сенсу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус атакував Україну ще в січні 2020 - "Саме із західних областей".

Також "Знай.ua" писав, що Китай приховав кількість інфікованих коронавірусом, скільки людей стали носіями.