З'явилася інформація, що українські копи можуть почати (якщо до цього вже не починали) брати під контроль самоізоляцію українців через спалах коронавірусу за допомогою даних мобільних операторів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню заступника глави Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Заступник голови МВС України поділився історією однієї дівчини, яка збрехала про підпис щодо самоізоляції і хотіла їхати з Києва до Львова, хоча буквально днями вона прибула з епіцентру covid-19 в Іспанії, міста Барселона.

Публікація Антона Геращенка, Facebook
Публікація Антона Геращенка, Facebook

"Наші співгромадяни, привчені десятиліттями беззаконня до безвідповідальності, не цінують ні свої, ні чужі життя. Передбачаю, що українцям доведеться заплатити за це дуже дорогу ціну. Сьогодні поліція почала отримувати в автоматизованому порядку інформацію від прикордонників стосовно десятків тисяч українців, які підписали особисті зобов'язання про 14-денний карантин шляхом самоізоляції. Десятки тисяч дільничних і патрульних поліцейських приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину. Від цього, без перебільшення, залежить майбутнє боротьби з епідемією коронавірусу. Не виключаю, що цих заходів буде недостатньо і за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банків, аби контролювати умови карантину через моніторинг мобільних мереж.", - пише Геращенко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський негайно звернувся до українців: "Нам потрібно більше...".

Як повідомляв Знай.uа Холодов показав, куди поділися мільярди на підтримку українців під час карантину.

Знай.uа писав, міністр охорони здоров'я Ємець йде у відставку - депутат повідомив подробиці.