Прийом цього вітаміну ймовірно дозволяє підвищити опірність організму до COVID-19. Про це, анонсуючи свій інтерв'ю Fox News в Twitter, написав екс-глава Центру контролю і профілактики захворювань США доктор Тому Фріден.

"У той час як ми беремо участь у розробці ефективних методів лікування і вакцини проти COVID-19, люди прагнуть знизити ризик захворіти. Одна річ, яка може допомогти, так само очевидна, як сонце на небі, і так близько, як ваша аптечка. Це вітамін D" - зазначає науковець.

Споживання вітаміну D знижує ризик респіраторної інфекції, регулює вироблення цитокінів і може обмежувати загрозу вірусних захворювань, таких як грип. Респіраторна інфекція може призвести до "цитокінових бур" - замкнутого циклу, в якому наші уражені клітини ушкоджують органи по всьому тілу – що і збільшує смертність серед людей з COVID-19. Адекватний рівень вітаміну D потенційно може забезпечити помірний захист для вразливих груп населення.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Надто це стосується людей з дефіцитом вітаміну D - і, що дивовижно, це може стосуватися більше 40 відсотків дорослих у США. Люди, які живуть у північній частині США, піддаються більшому ризику дефіциту.

Лікарі, що працюють у Таїланді, почали експерименти із комбінуванням кількох препаратів: великі дози протигрипозного засобу «Озельтамівір» (Oseltamivir), ліками «Лопімнавір» (Lopinavir) і «Ритонавір» (Ritonavir), що застосовуються для лікування СНІДу. Після цих експериментів коронавірус у Китаї тиждень тому почали лікувати противірусним препаратом «Абідолом». Препарат увійшов у шосту версію попереднього плану лікування Covid-2019 разом із хлорохінфосфатом і «Рибавірином» у комбінації з інтерфероном або лопінавіром/ритонавіром.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Абсолютний" карантин - поліція кийками розганяє порушників заборони з вулиці.

Як повідомляв Знай.uа у школах змінюється розклад через коронавірусний карантин, коли чекати канікул.

Також Знай.uа писав, у Львові аптеки і магазини "включили" особливий режим через коронавірус, що потрібно знати.