У Мирноградское відділення поліції, що в Донецькій області звернувся 35-річний чоловік, який прийшов з повинною до українським правоохоронцям. Він розповів, що близько п'яти років тому він служив у так званій "ДНР" і зараз дуже сильно про це пошкодував, ось тому він і вирішив здатися. Про це повідомляє відділ комунікацій Покровського відділення поліції.

Так, стало відомо, що восени 2015 року цей чоловік у пошуках роботи звернувся в окуповану Макіївку. Там товариш влаштував його на роботу в виправну колонію. На новій роботі покаявся нині чоловік отримав посаду інспектора охорони КПП, йому видали автомат Калашникова " та військову форму. За роботу обіцяли платити по 3-4 тисяч російських рублів. Проте, пропрацювавши близько місяця зарплату чоловік не отримав, поему склав зброю і повернувся на українську територію.

Ілюстративне фото, Getty Images
Ілюстративне фото, Getty Images

Весь цей час він вів самітницький спосіб життя і намагався не потрапляти на очі поліції. Однак, злякавшись кримінальної відповідальності, чоловік таки вирішив здатися. І зробив він це в рамках програми "Повернись додому", згідно з якою, якщо людина не скоював тяжких злочинів, добровільно залишив незаконні збройні формування і здався українським правоохоронцям, то може розраховувати на звільнення від кримінальної відповідальності. Зараз слідчі проводять перевірку за даним фактом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, ЗСУ познущалися над бойовиками "ЛНР" під Кримським.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що легендарний рок-музикант танцював перед головорізами Мотороли в "ДНР".

Також портал "Знай.ua" писав, що СБУ таємно вивезла з "ЛНР" дружка бойовиків.