Коронавірус нового типу стабільний протягом тривалого часу при температурі від 4°C, випливає з результатів дослідження вчених університету Гонконгу, опублікованих на порталі medRxiv.

При цьому вірус не був виявлений після 30-хвилинної обробки при 56°C або п'ятихвилинної обробки при 70°C, сказано у звіті. При кімнатній температурі вірус життєздатний протягом тижня, а через два тижні його сліди не виявлені.

Коронавірус з Китаю, фото з вільних джерел
Коронавірус з Китаю, фото з вільних джерел

Вірус вражає людей шляхом перенесення його з поверхонь шкіри за рахунок того, що люди рефлекторно не менше 2-3 разів на годину чіпають руками рот, ніс та очі, що можливо зменшити використанням маски і захисних окулярів або екрана для особи, а також регулярним миттям рук.

Стійкість вірусу на різних поверхнях різна і залежить від температури. На папері вірус руйнується за 3 години, на банкнотах за 4 дні, на дереві і одязі за 2 дні, на склі за 4 дні, на металі і пластику за 7 днів. На внутрішньому шарі використаної маски за 7 днів, а на зовнішній поверхні маски зберігається більше 7 днів. Дані відповідають +22 °С і вологості ∼65%.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

31 грудня 2019 року китайська влада заявила про спалах пневмонії в місті Ухань. Збудником захворювання є новий тип коронавіруса, яким присвоєно офіційну назву COVID-19. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалах нового коронавіруса пандемією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кожні 17 хвилин коронавірус забирає чиєсь життя – медики навели моторошну статистику.

Також "Знай.ua" писав, як пережити карантин і не з'їхати з глузду - поради психолога.