Після того, як міністерку Ганну Новосад було звільнено з посади, тимчасово виконуючою обов'язки мінстра призначили її заступницю - Любомиру Мандзій.

Варто нагадати, що звільнена Новосад не раз піддавалась критиці за неграмотність. А тепер і її наступниця вже встигла ″відзначитись″ і блиснути знаннями української мови.

Любомира Мандзій звернулась до українських школярів по відео, в якому вона намагалась роз'яснити, як проходитиме навчання в умовах карнатину. Однак, т. в. о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій примудрилася зробити понад 60 помилок у своєму відеозверненні.

Про це розповів український педагог, мовознавець, за підручниками якого навчаються школярі з 5-го по 12-й клас, Олександр Авраменко на воїй сторінці у Facebook.

Авраменко написав, що школярі, послухали відеозвернення Мандзій, просто завалюють його питаннями, чи може міністр освіти неграмотно говорити.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

″Справді, пані Мандзій припустилася багатьох помилок (понад 60!), а коли вдесяте вона промовила "вступна кОмпанія", то вуха мої почали припухати)))″, - іронізує мовознавець.

За словами мовознавця, українська освіта не має перспектив, якщо так розмовляє очільниця міністерства. Він зазначив, що не має що відповісти учням на їхнє запитання, а от їхнім батькам порадив не вибирати більше ″папріколу і какуюразніцу"

″Якщо так говорять професіонали, то перспективи в нас не дуже світлі... Що відповідати учням?Моя відповідь дорослим: "Не треба вибирати папріколу і какуюразніцу", - відрізав мовознавець.

Учні шкіл послухали вчорашнє відеозвернення міністерки освіти (точніше - В.О.) і завалюють мене питаннями, чи може...

Geplaatst door Олександр Авраменко op Vrijdag 27 maart 2020

Нагадаємо, новим міністром освіти стала донька скандального львівського попа, який відмовився ховати воїна АТО

Як повідомляв портал Знай.ua, Новосад заявила про відставку, оскільки не хоче працювати у Кабміні Шмигаля.

Також Знай.ua писав, т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій у відеозверненні розповіла про роботу шкіл в період карантину