Тимчасово виконувати обов'язки глави Міністерства освіти і науки України Кабінет міністрів призначив Любомиру Мандзій. Жінка раніше працювала директором департаменту освіти і науки Львівської обласної держадміністрації та начальником управління Державної служби якості освіти у Львівській області. Про це повідомили в прес-службі Кабміну. Також Любомира Мандзій є донькою скандального священнослужителя УПЦ московського патріархату на Львівщині Степана Хомина.

Рішення про призначення нового в.о. міністра освіти було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 25 березня. Варто зазначити, що у вересні 2019 року жінка була призначена заступником міністра освіти Ганни Новосад. До цього обов'язки глави МОН виконував Юрій Полюхович. "У зв'язку з пандемією коронавірусу і всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч невідкладних викликів і проблем. І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, розв'язувати питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого", – наголосила Мандзій.

Любомира Мандзій і її батько Степан Хомин, фотоколаж - Оbozrevatel
Любомира Мандзій і її батько Степан Хомин, фотоколаж - Оbozrevatel

Зазначимо, що скандал з батьком чиновниці священником Степаном Хоминим стався у 2017 році, тоді він закрив церкву перед труною з загиблим 27-річним бійцем АТО Володимиром Турчином. Це сталося в місті Жовква Львівської області, тоді бійця зустрічали на колінах і з лампадками, і провели в останню путь дзвонами і молитвами. Пізніше в московському патріархаті заступилися за свого священника Хомина та відслужили панахиду за загиблими, а Філарет попросив вибачення у рідних, братів полеглого бійця і у громади міста.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Епіфаній розповів про зміну церковного календаря і провокації Москви напередодні Різдва.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ПЦУ "зобов'язала" українців довічно утримувати Філарета і "подарувала" будівлі Київського патріархату.

Також портал "Знай.ua" писав, що Епіфаній розповів про конфлікт з Філаретом, Томос і діяльності РПЦ в Україні.