Пенсії для українців можуть переглянути вже в квітні, незважаючи на те, що раніше індексацію перенесли на період після карантину. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі одного з телеканалів.

Прем'єр-міністр зазначив, що після прийняття законопроекту № 3279 про внесення змін до державного бюджету на 2020 рік, відбудеться обов'язкова виплата пенсіонерам додаткових виплат.

"Поки що ми працюємо на тому ресурсі, який у нас є. Буквально на днях - сьогодні, завтра - Міністерство соціальної політики проводить перерахунок, і шукає можливість проіндексувати пенсії вже в квітні нашим пенсіонерам", - сказав Денис Шмигаль.

Пенсіонери, фото: report.if.ua
Пенсіонери, фото: report.if.ua

Як раніше заявляла міністр соціальної політики Марина Лазебна, індексація пенсій була перенесена на травень 2020 року. І з 1 травня очікувалося підвищення пенсійних виплат на 11% для 7 мільйонів українців. Також будуть введені надбавки для пенсіонерів, які досягли 80 років і більше - вони щомісяця отримуватимуть доплати в розмірі 500 гривень.

Крім того, в квітні всі пенсіонери, у яких пенсія нижче 5000 гривень, отримають додаткову виплату в розмірі 1000 гривень на підтримку в умовах карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на популярні продукти

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк пояснив, коли українці зможуть отримати свою валюту "на руки"

Також Знай.ua писав, що отримають українці в умовах карантину гарантовано