З'явилася інформація, що в соціальних мережах почала активно поширюватись інформація про те, що карантин можуть продовжити до 15 травня 2020 року, а ЗНО взагалі можуть скасувати. Українців поспішили заспокоїти, це всього-навсього — фейк. А скріншот нібито з офіційної сторінки Міністерства освіти виглядає вельми переконливо.

Експерти розповіли, що галочку верифікації швидше за все підробили в html-коді сторінки. Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу Klymenko Time.

Фейк про продовження карантину, фото: Telegram-канал Klymenko Time
Фейк про продовження карантину, фото: Telegram-канал Klymenko Time

"В Міносвіти написали спростування і запевняють, що терміни карантину залишаються незмінними - до 24 квітня, і якщо Кабмін прийме рішення щось змінити, вони обов'язково повідомлять. Цікаво інше: кому вигідно поширення такого фейку, зокрема, у батьківських і вчительських групах? Швидше за все, все просто і це зробила дитина. Дивимося на вкладці на фото браузеру і бачимо - "9-В Інформатика". Владислав з 9-В, не жартуйте так більше. Наслідки таких жартів можуть бути зовсім не смішними.", - пишуть автори публікації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в Чорнобилі засікли юних сталкерів, яким стало нудно на карантині.

Як повідомляв Знай.uа Труханов ввів в Одесі "сухий" закон через карантин, справа у морі.

Знай.uа писав, до Києва завезли солідну партію масок, де придбати життєво необхідний "щит" від коронавірусу.