Українка Павліна Шимбір, яка вже більш як десять років працює на заробітках в Італії, змогла видужати від коронавірусної хвороби завдяки експериментальному лікуванню, розробленому італійськими лікарями.

Про це повідомляє видання Експрес.

“Мій організм ослаблений через цукровий діабет, з яким живу вже три роки. Тож я — у групі ризику. Одного вечора в мене почалася лихоманка, температура трималася на позначці 37,2 градуса. Я зателефонувала сімейному лікареві. Вона дала деякі рекомендації. Я виконувала їх, але легше не ставало”, - розповідає жінка.

Коли ж українці стало зовсім зле, її госпіталізували медики в захисних костюмах. Однак зловісні "пригоди" на цьом лише починалися: у лікарні не було достатньої кількості апаратів штучної вентиляції легень, і Павліна Шимбір направили до Болоньї. Там їй і довелося зіткнутися з пропозицією експериментального лікування.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Чула, як медики вирішували мою долю. Близько години вони дискутували, чи варто взагалі мене рятувати, бо сумнівалися, що з таким високим показником рівня цукру я виживу. Дехто казав, що краще надати невідкладну допомогу іншій людині, яка має більше шансів. І все-таки вирішили спробувати рятувати мене. Я лежала і молилась... Медики повідомили, що лікування проводитимуть за експериментальною методикою”, - розказує Павліна Шимбір.

Новітнім лікувальним засобом виявилися антивірусні препарати, розроблені італійськими науковцями. Також українка приймала низку антибіотиків.

Уже через три дні відчула покращення. Щоправда, через велику дозу ліків почалась алергія — у роті все вкрилося ранами, полущилась шкіра на кінцівках. Їсти дуже хотілося, біль у шлунку був такий, що важко передати”, - ділиться своїм нелегким досвідом жінка.

Врешті-решт, українка одужала. "Лікарі вітали мене, а я їх. Дали сертифікат, що я пройшла експериментальне лікування. Якщо той антивірусний препарат виявиться справді ефективним — у квітні його можуть запатентувати та запустити у масове виробництво. Додому мене відвезли швидкою допомогою. Двічі на тиждень забиратимуть на денний стаціонар — маю пройти курс спеціальної дихальної гімнастики. Я вдячна лікарям за мій порятунок", - розповіла Шимбір.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тотальне безробіття і зубожіння - карантин в Україні знищує провідні галузі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Італії у закритих групах закликають грабувати магазини.

Також "Знай.ua" писав, що COVID-19 міг бути створений людиною, подробиці від біолога.