В Україні небезпечний коронавірус covid-19 продовжує нещадно чіплятися до людей. Українці активно застосовують різні засоби захисту та медичні маски. Зараз всі вчаться робити санітайзери та антисептики з підручних засобів. Так, у Кременчуку стався курйоз в "АТБ" біля центрального ринку. Клієнтка вважає, що після того, як обробила руки антисептиком з супермаркету і в неї почалась алергія. Про це йдеться у телеграм-каналі Народний ревізор.

Руки, фото Народний ревізор

"Після 5 хвилин відчула різкий біль і жар на шкірі. Через 40 хвилин руки виглядали ось так", - скаржиться клієнтка.

В українців руки зараз масово, як луска на рибі через постійне використання антисептичних засобів, адже вони надмірно сушать шкіру.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує до складу антисептиків для рук - не менше 75-80% спирту. Такий розчин вельми ефективний у боротьбі з багатьма мікробами і вірусами. У домашніх умовах такий розчин можна виготовити тільки за наявності чистого спирту. Тим не менш, в продажу він давно відсутній.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Антисептик для рук, фото Pxhere
Антисептик для рук, фото Pxhere

Склад саморобного антисептика:

-Горілка – 350 мл;

-Перекис водню – 15 мл (столова ложка);

-Гліцерин – 5 мл (чайна ложка).

Антисептик своїми руками, скріншот: YouTube
Антисептик своїми руками, скріншот: YouTube

Як зробити антисептик з горілки своїми руками

Не варто для антисептика брати дорогі сорти горілки, підійдуть звичайні. Горілку можна налити в чарку і змочити стінки, щоб гліцерин не осідав на склі. В стопку додати інші інгредієнти, перемішати і вилити назад в пляшку.

Після перемішування ВООЗ рекомендує дати настоятися розчину 72 години, щоб дати можливість знищити спори мікроорганізмів, які можуть бути присутніми в спирті або на посуді. Пляшку варто позначити, щоб ніхто не переплутав антисептик зі звичайною горілкою!!!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, часник і горілка не допоможуть! Медик з Харкова зруйнувала головні міфи про коронавірус, як уберегти себе.

Як повідомляв Знай.uа проведіть карантин зі смаком — як швидко і економно приготувати гору цукерок.

Знай.uа писав, коронавірус "перекрив" шлях до Антарктиди — українська експедиція повернулася додому ні з чим.