Українським пенсіонерам по-різному підвищують виплати. Про це розповіли в Пенсійному фонді України.

В Пенсійний фонд України, на пряму телефонну лінію зателефонувала пенсіонерка, яка поцікавилася своєю ситуацією, чому їй практично не підвищили пенсію за останні 10 років.

Жінка розповіла, що не працює і два роки отримує пенсію у зв'язку з втратою годувальника. Вона пояснила, що її чоловік мав 40 років стажу і за 10 років його пенсія збільшилася всього на кілька гривень і жінка не розуміє, як таке може бути.

Заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна підтвердила, що така ситуація можлива.

"При наявності 40 років стажу, пенсію перераховують тільки у зв'язку з зміною прожиткового мінімуму. Простежимо, як було рости така пенсія за останні півроку. Наприклад, у вашого чоловіка було п'ять років понаднормового стажу. Отже, вважаємо: 1564 грн (розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 липня 2019) множимо на 5% (по 1% за кожний повний рік стажу понад 35 років) і отримуємо доплату 78,20 грн. З 1 грудня 2019-го прожитковий мінімум зріс до 1638 грн. Знову множимо на 5% і отримуємо доплату 81,90 грн. А тепер від 81,90 грн віднімемо 78,20 грн і отримаємо 3,70 грн. Пенсію у зв'язку з втратою годувальника встановлюється в розмірі 50% пенсії за віком. Тому реально ваша пенсія з грудня 2019 збільшилася на 1,85 грн", — пояснила представниця ПФУ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Мінфін оприлюднив перелік банків, які виплачуватимуть пенсії і зарплати українцям.

Як повідомляв Знай. ua, МОЗ заборонив українцям 60+ залишати будинок.

Також Знай. ua писав, що хто отримає надбавку зовсім скоро.