Клієнт державного банку ПриватБанк розповів про те, що він зіткнувся з тим, що гроші з його основної картки без її відома і підтвердження перекинули на кредитну. Відповідний відгук з'явився на сайті Мінфін.

"Мені перерахували знайомі гроші, на їжу, на мою карту для виплат (це мої особисті кошти!). Банк тут же самостійно і без попередження переклав мої особисті кошти, зайняті мною, на продукти, на мою кредитну карту. Банк аргументував цей вчинок тим, що «це система» (одну відповідь на всі запитання і завжди, пора придумати щось новеньке )! При цьому у мене було в запасі ще два дні, що б сплатити щомісячний відсоток за користування. І тим більше-через введення карантину в країні уряд ухвалив рішення про перенесення банками дат платежів на місяць пізніше і відмінити застосування пені і штрафів! В той день я заплатила ще й комісію 6%!!! І все це завдяки Приват Банку! На наступний день я оплатила відсоток, так як і планувала і робила завжди і щомісяця. Питання: з яких пір Приват Банк розпоряджатися особистими грошима клієнта без попередження?", - заявив клієнт банку.

В Приватбанку спробували пояснити, чому сталася ця ситуація і пояснили, як діють умови кредиту під час карантину в Україні.

"Ми не хочемо, щоб між Вами і банком були непорозуміння. Дозвольте пояснити, що введення карантину, а також інших заходів щодо боротьби з поширенням коронавирусной хвороби COVID-19 на території України, не звільняє клієнта від обов'язків по обслуговуванню кредиту відповідно до умов договору. Якщо клієнт не вносить обов'язковий платіж, це вважається порушенням зобов'язань за договором. Кредит буде вважатися простроченим. Але банк не буде здійснювати додаткових нарахувань за прострочення до 31.05.2020. Щоб уникнути утворення простроченого платежу - з карти може бути списана сума на погашення поточного платежу за кредитним договором карта Універсальна", - пояснили в Приватбанку.

Відповідь Приватбанку, фото: скріншот Мінфін
Відповідь Приватбанку, фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк ввів обмеження на оплату частинами, що потрібно знати українцям.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк розповів, що буде за неоплачений кредит.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк знову подав до суду на Коломойського.